Missie en visie

De Roccohoeve is een boerderij in een mooie landelijke omgeving. Wij bieden een plaats voor mensen die in deze hectische maatschappij niet of nog niet volledig mee kunnen doen. Wij bieden Rust, Ruimte en Regelmaat op de boerderij. Respectvol, consequent en doorpakken zijn daarin steekwoorden voor onze begeleidingsaanpak.

 

Op de Roccohoeve kun je terecht voor wonen, dagbesteding, ambulante begeleiding, onderwijs, logeren en coaching.
Daarbij staan 4 levensdoelen centraal:

 

Mentaal welbevinden van de deelnemer als persoon (veiligheid)

Het lichamelijk gevoel van welbevinden en gezondheid

Dag invulling volgens interesse en onderhouden van contacten (participatie)

De woon en leefomstandigheden (zelfredzaamheid)

 

Op de Roccohoeve bieden wij een kleinschalige woon- en werk omgeving aan voor 4 – 6 deelnemers, waarbij ieder op zijn/haar eigen niveau, met voldoende deskundige en gediplomeerde begeleiding op een zo normaal mogelijk manier aan de maatschappij kan deelnemen.

 

Wij gaan uit van de mogelijkheden van de deelnemers en kijken niet naar de beperking. We staan achter de integratie met de maatschappij. Zo werken wij samen met ondernemers uit de buurt om onze deelnemers zo volledig mogelijk mee te laten doen in onze maatschappij.

 

Wij zijn een tussenstap in de ontwikkeling van de zorgvrager om zich verder te kunnen ontplooien. Op onze boerderij hebben weinig aanpassingen plaatsgevonden, waardoor iedereen onderdeel is van het bedrijf en we samen een product neerzetten waarbij we de handen uit de mouwen moeten steken. Eén voor allen, allen voor één!