Wonen

Naast de dagbesteding, biedt de Roccohoeve ook de mogelijkheid om begeleid – beschermd te wonen. We beschikken over 2 woningen in het dorp, waar de boerderij staat. In deze woningen kunnen twee keer 3 jongeren werken aan hun competenties op het gebied van zelfredzaamheid in de maatschapppij. Naast deze woningen zijn er op het terrein van de boerderij 2 appartementen aanwezig. In de appartementen beschikken de jongeren, naast hun woon/slaapruimte over hun eigen sanitaire voorzieningen.

boerderij      dav      dav

Het zijn particuliere woonhuizen waar zorg op maat geleverd wordt, door onze begeleiders voor bewoners. Onze doelgroep zit in de leeftijd van begin 17 tot en met ongeveer 30 jaar. De jongeren beschikken over een PGB, ZIN of WLZ indicatie waarmee ze de zorg inkopen. Er is 24 uur beleiding beschikbaar. Dit is in de vorm van begeleiding in een woning / achterwacht of voor telefoninsch overleg. De jongeren hebben hun eigen kamer  en delen de woonkamer, eetkamer en sanitaire voorzieningen.

aantal doelen waaraan gewerkt kan worden:
persoonlijke hygiëne – financiële zaken bij houden – kamer op orde houden – het maken van een dag indeling – zorgen voor sociale contacten – gezond eten – bewegen – participeren – zelfredzaamheid